به گزارش معراج نیوز، رفیعی در این نشست از راهاندازی دبیرخانه دائمی کتاب «سال سلام» خبر داد و تاکید کرد: اصل و هدف اصلی این رویداد جریانسازی و کمک به ادبیات دینی کودک و نوجوان است.
رئیس مرکز هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی اظهار داشت: ادبیات دینی کودک حوزه بزرگی دارد که محوریت آن همان سبک زندگی است که پیامبران و ائمه علیهمالسلام برای آن زحمت کشیدهاند و این جدای از تاریخ مذهب و موضوعات مناسکی است.
برگزاری جشنواره کتاب سال سلام بعد از ده سال
در ادامه این نشست که روز چهارشنبه ۱۳ دی ماه برگزار شد، علی باباجانی دبیر جشنواره و سردبیر نشریه سنجاقک دفتر تبلیغات اسلامی، به تشریح تاریخچه جشنواره «کتاب سال سلام» پرداخت و گفت: از سال ۱۳۶۸ مجله «سلام بچهها» از سوی دفتر تبلیغات اسلامی برای مخاطب کودک و نوجوان منتشر میشد که مورد استقبال قرار گرفت، این مجله تا به امروز بعد از ۳۵ سال همچنان چاپ میشود و از دل این مجله، مجله پوپک بیرون آمد.
وی تصریح کرد: این مجله رشد خیلی خوبی داشت که تصمیم گرفته شد جشنواره کتاب «سلام بچهها» برگزار شود. از سال ۱۳۷۵ که این جشنواره برگزار شد، طی فراخوان های متعدد نویسندگان آثار خود را برای دبیرخانه ارسال میکردند و اعضای مجله، کتابها را داوری میکردندکه سیزده دوره اختتامیه این جشنواره در تهران برگزار میشد.
دبیر جشنواره سلام با بیان اینکه تاکنون بیش از ۲۰۰ نویسنده، شاعر و تصویرگر در جشنواره سلام معرفی و مورد تجلیل قرار گرفتهاند، عنوان کرد: این جشنواره بیش از یک دهه به دلیل پارهای از مشکلات تعطیل شده بود که امسال با همت همکاران ما در معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی احیا و برگزار شد. وی خاطرنشان کرد: این جشنواره یکی از رویدادهای مهم حوزه ادبیات دینی کودک و نوجوان است که بسیاری از نویسندگان و اهالی قلم روی آن حساب میکردند.
باباجانی از اهدا نشان «سلام» به کتابهای برتر این رویداد خبر داد و گفت: در این دوره بخاطر کمبود وقت فراخوانی از سوی دبیرخانه جشنواره منتشر نشد و بخاطر همین از ظرفیت خانه کتاب و ادبیات ایران در جهت گردآوری و داوری آثار استفاده شد. آثار با همکاری داوران نشریه و کارشناسانی از مشهد و تهران در محل خانه کتاب و ادبیات ایران جمعاوری و داوری شدند.
وی با بیان اینکه بیش از ۶ هزار کتاب کودک و نوجوان در مرحله ابتدایی جشنواره مورد بررسی قرار گرفتند که طی یک ریزش اولیه ۱۸۰۰ کتاب به مرحله بعد رسید، اظهار داشت: در مراحل بعد و با داوریهایی که صورت گرفت در ادامه ۲۰۰ کتاب و در نهایت ۲۰ کتاب، به عنوان اثربرگزیده جشنواره سلام انتخاب شدند، که این آثار در بخشهای داستان، شعر، ترجمه، تصویرگری، مقاومت و انقلاب اسلامی و بخش رضوی مورد بررسی قرار گرفتند.
دبیر جشنواره سلام درباره روند داوری آثار رسیده به دبیرخانه گفت: بعد از هفتماه تلاش اعضای دبیرخانه، مراسم اختتامیه جشنواره «کتاب سال سلام» روز پنجشنبه از ساعت ۱۸ در سالن همایش ساختمان ستاد دفتر تبلیغات اسلامی واقع در ابتدای خیابان معلم قم برگزار خواهد شد و با تاسیس دبیرخانه دائمی جشنواره قم بهعنوان قطب ادبیات دینی کودک و نوجوان کشور میزبان هرساله جشنواره خواهد
در ادامه نیز، محمدرضا قربان زاده مسوول کمیته اطلاع رسانی و تبلیغات چهاردهمین جشنواره بین المللی کتاب سلام با اشاره به بازدید رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه اخیر کتاب تهران گفت: ایشان در این دیدار خطاب به مسئولان و نویسندگان بخش کودک و نوجوان نمایشگاه کتاب فرمودند که برای جذب کودکان و نوجوانان هرچقدر میتوانید از لحاظ کمیت و کیفیت کار کنید، هنوز داستانهای خارجی مربوط به کودک غلبه دارد که عیب بزرگی است.
وی بیان داشت: هدف دست اندرکاران جشنواره کتاب سلام، رفع این دغدغه مقام معظم رهبری و حمایت از پدیدآورندگان (نویسندگان، شاعران و تصویرگران) متعهد ادبیات کودک و نوجوان بود. البته معرفی ۲۰ اثر برگزیده این جشنواره هم می تواند کمکی به خانواده ها در انتخاب آثار برتر این حوزه باشد.
More Stories
ارسال ۱۵۰۰ دستگاه بخاری و ویلچر به استانهای کم برخوردار کشور
آغاز پویش جمع آوری کمک های غیر نقدی به مردم لبنان و غزه در حرم امام خمینی ( ره)
کتاب «پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل » با همکاری ایران و مالزی چاپ شد